vineri, 16 aprilie 2010

Ganduri @ 29



Timpul trece si, iata, ma trezesc intr-o dimineata cu ninsoare ca am ajuns la 29 de ani.
Iar primul lucru care-mi vine-n minte dupa ca imi mai revin un pic din aceasta revelatie este intrebarea: “ok, si ce e diferit acum fata de vremea cand aveam 19 ani ?”. Sa zicem ca de fapt nu mare lucru, in afara de cateva lucruri pe care le-am aflat – mai mult sau mai putin pe pielea mea – si pe care probabil nu le-am crezut atunci cand mi le-au spus altii, daca mi le-a spus vreodata cineva. Unele par de-a dreptul minore dar eu cred ca au importanta mai mare decat s-ar crede. Asa ca, daca mai aveti inca 19 ani, ar fi bine sa luati aminte la cele de mai jos ca sa va mearga bine pana impliniti 29 :


1. “Nu, multumesc” este un refuz, nu o invitatie la insistente.
2. Nu poti avea incredere in (aproape) nimeni, de cele mai multe ori nici macar in tine. Da-le persoanelor din jurul tau o sansa dar nu te baza 100% pe cineva niciodata. La prima abatare, reconsidera-ti relatia cu persoana respectiva. Vorba “francezului”: “better safe than sorry”.
3. Nu trebuie si nu se poate sa fii placut de toata lumea asa ca nu are nici un rost sa te stradui. Iti consumi timpul si energia fara rost.
4. Conform punctului 3), vor exista si persoane care nu te vor putea suporta. Poate ca tu consideri ca nu au motive si nu iti dai seama cu ce le-ai gresit dar realitatea e ca orice ai face nu le vei putea face sa te simpatizeze. In acest caz cea mai buna atitudine pe care poti sa o adopti este sa ignori aceste persoane pazindu-te in acelasi timp de posibilele atacuri “sub centura”. A le raspunde cu aceeasi moneda nu ajuta la nimic, doar agraveaza situatia .
5. Daca esti singurul din incapere care se amuza la gluma pe care tocmai ai spus-o, nu inseamna ca auditoriul nu a inteles-o si trebuie sa o repeti. In majoritatea cazurilor a fost o gluma lipsita de umor.
6. Daca te stradui sa fii plin de haz, inceteaza. Cel mai probabil nu vei reusi sa fii altceva decat penibil.
7. “Vai, ce bine arati, te-ai mai ingrasat!” este o afirmatie care in 99% din cazuri pentru o femeie reprezinta motiv de depresie timp de 3 luni si cu siguranta nu vei fi pe lista preferatilor persoanei careia ii spui acest lucru. Mai bine abtine-te si nu spune nimic.


Pentru fete:
8. Nu exista pastila minune pentru slabit. Nu mai da banii aiurea pe toate prostiile, mai bine schimba-ti stilul de viata.
9. Daca pe un produs scrie “fara zahar” nu inseamna ca poti sa mananci un vagon odata fara sa te ingrasi.
10. Chiar daca esti slaba, gaurile acelea de pe coapse tot celulita inseamna.
11. Daca te-ai “captusit” cu celulita, afla ca nici o crema din lume nu te poate scapa de ea fara sport si o dieta corecta pe termen nedeterminat. Esti ceea ce te stradui sa devii.
12. Chiar daca lucrezi intr-o lume a barbatilor, ai o meserie pe care, de obicei, o imbratiseaza in special barbatii si o faci cel putin la fel de bine ca ei, nu te astepta sa devii “unul de-al lor”. Pentru ei vei ramane intotdeauna femeie, asa ca imbraca-te si comporta-te in consecinta. Orice altceva te face sa fii catalogata drept “ciudata” si, mai mult ca sigur, nu vei avea mai mult succes.
13. Faptul ca esti femeie nu te indreptateste sa vii la servici cu un decolteu pana la buric si fusta mai scurta decat chilotii, cu exceptia cazului in care acest tip de vestimentatie face parte din fisa postului (esti hostess, model, dansatoare in club etc.). Daca ti se pare ca nu esti luata in serios de colegi, uita-te cum se imbraca celelalte colege si foloseste oglinda de acasa inainte de a iesi pe usa. 14. Cel mai probabil transmiti mesaje gresite prin modul in care te imbraci.
15. Femeile pot fi niste soferi foarte buni. Din pacate procentul femeilor care conduc bine este mic. :(
16. Oricat de greu ti-ar fi sa accepti, mama are aproape intotdeauna dreptate.
17. Legile lui Murphy se aplica fara exceptii.
18. Valoarea unui lucru nu este data de pretul sau.
19. Daca te plictisesti, nu ai probabil nici o preocupare. Pune mana si fa ceva in loc sa te lamentezi. (BTW, nu am inteles niciodata cum se poate plictisi cineva, mie mi se pare mereu ca nu am destul timp sa fac tot ce mi-as dori).
20. Punctul 2) se aplica si in cazul medicilor. Oricat respect ai avea pentru cadrele medicale, nu toti medicii sunt buni. Tine minte asta inainte de a incepe vreun tratament drastic sau de a face vreo operatie si documenteaza-te cu privire la medic si la tratamentul pe care ti l-a prescris. Nu lasa pe nimeni sa faca experimente pe tine. Asta, desigur, te include si pe tine (adica evita obiceiul romanesc al auto-medicatiei).
21. Cu cat masina ta este mai noua si mai frumoasa iar tu tii mai mult la ea, cu atat numarul avariilor produse de alti soferi asupra masinii tale creste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu